Workshop Kids cooking

Jong geleerd is oud gedaan. In deze workshop gaan kinderen samen met hun ouders (mag ook een oom, tante, buurman of buurvrouw zijn) onze keuken in en leren ze hoe leuk, makkelijk én lekker het is om zelf te koken.

Alle workshops

Jong geleerd is oud gedaan

Dé manier om kinderen gezond te laten eten is door ze zelf te laten koken. In deze workshop gaan ze samen met hun ouders (of onder begeleiding van een andere volwassene) aan de slag met een heerlijk en gezond menu. Geen pakjes, geen zakjes. Koken met alleen pure, verse en onbewerkte ingrediënten. Wedden dat ze hierna vaker in de keuken willen staan? En wat als het eten klaar is? Juist ja! Lekker samen opeten!

Hoe verloopt een workshop?

Na ontvangst met een drankje volgt de uitleg over het menu dat bereid gaat worden. Dan is het tijd om aan de slag gaan. Per kookeiland werken 8 tot 10 personen samen die met elkaar het gehele menu bereiden. De duur van de kookworkshops is ongeveer 4 uur.

Tijdens het koken is er voldoende tijd om bij elkaar in de pannen te kijken en te zien hoe anderen met het menu aan de slag gaan. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur gaan we aan tafel om te genieten van de eigen gemaakte gezonde gerechten. Tussendoor worden er nog kort de laatste handelingen verricht aan de volgende gang(en).

De workshops worden afgesloten met zelfgemaakte limonade, koffie en thee naar keuze.

Hoe eet je volgens FoodFirstNetwork?

Gezond leven begint met goede voeding - FoodFirst. Lekker eten en je lekkerder voelen. Wij zijn groot fan van vers, onbewerkt en puur eten. In onze workshop dus geen pakjes en zakjes en kiezen we voor puur natuur.

Meer weten over onze uitgangspunten?

Voorbeeld recepten Kids Cooking

Hieronder een voorproefje van het soort gerechten dat je tijdens de workshop zal bereiden. Alle recepturen zijn achteraf beschikbaar zodat je de dag thuis kunt herbeleven.

IJsthee

Op een warme dag gaat er niks boven deze verfrissende dorstlesser, ijsthee! Hartstikke makkelijk zelf te maken en echt superlekker.

Peanutbutter & jelly sandwich

Deze combinatie van hartig en zoet is rázend populair in Amerika. Wedden dat jij ook dírect verkocht bent als je het geproefd hebt? Als je de jam en pindakaas zelf maakt smaakt hij nóg lekkerder.

Traybake met pasta

Een pastagerecht kan je in een pan maken, maar ook op een bakplaat uit de oven. Met cherrytomaatjes, buffelmozzarella en courgette wordt het een kleurrijk geheel. De Italiaanse kruiden zorgen voor een overheerlijke geur door de hele keuken. Aan tafel!

Kids Cooking

• Inclusief: begeleiding, gebruik attributen, ingrediënten en dranken
  • Vanaf 6 jaar en incl. een volwassen begeleider
  • Duur: 2 uur