Workshop Gezond Koken

Vrijgezellenfeestje, goed leren koken of gewoon een leuk avondje uit met vrienden, familie, buren of collega's? Dan is de workshop Gezond Koken echt iets voor jou. Je leert hoe je gezonde, maar vooral ook heel erg lekkere maaltijden kunt bereiden. Want gezond koken is echt niet zo moeilijk als het lijkt.

Alle workshops

Gezond = lekker en lekker = gezond

Is lekker eten gezond en kan gezond eten ook lekker zijn? Het antwoord op deze vraag is: JA! En is het moeilijk om gezond te koken? Nee, helemaal niet! Het is leuk, makkelijk en vooral erg lekker. We helpen je in deze workshop graag een eindje op weg zodat je thuis verder aan de slag kunt gaan.

Binnen deze workshop is het mogelijk om voor verschillende menu’s en uitbreidingen te kiezen. Er is keuze uit 2-, 3- of 4-gangen met verschillende soorten drankarrangementen. Uiteraard kunnen we rekening houden met alle soorten dieetwensen en allergieën.

De minimale deelname voor onze workshops is 8 personen.

Hoe verloopt een workshop?

Na ontvangst met een drankje volgt de uitleg over het menu dat bereid gaat worden. Dan is het tijd om aan de slag gaan. Per kookeiland werk je met 8 tot 10 personen samen om het hele menu te bereiden. De duur van de kookworkshops is ongeveer 4 uur.

Tijdens het koken is er voldoende tijd om bij elkaar in de pannen te kijken en te zien hoe anderen met het menu aan de slag gaan. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur gaan we aan tafel om te genieten van de eigen gemaakte gezonde gerechten. Tussendoor worden er nog kort de laatste handelingen verricht aan de volgende gang(en).

De workshops worden afgesloten met koffie en thee naar keuze.

Hoe eet je volgens FoodFirstNetwork?

Gezond leven begint met goede voeding - FoodFirst. Lekker eten en je lekkerder voelen. Wij zijn groot fan van vers, onbewerkt en puur eten. In onze workshop dus geen pakjes en zakjes en kiezen we voor puur natuur.

Meer weten over onze uitgangspunten?

Voorbeeld recepten Gezond koken

Hieronder een voorproefje van het soort gerechten dat je tijdens de workshop zal bereiden. Alle recepturen zijn achteraf beschikbaar zodat je de dag thuis kunt herbeleven.

Geroosterde pompoen in yoghurtdressing

Een heerlijke salade, een smakelijk belegde boterham of een goedgevulde omelet. Allemaal lekkere gerechten die je 's middags kunt eten. Wij houden van variatie! Want wat dacht je van geroosterde pompoen met yoghurtdressing voor lunch?

Bloemkoolpizza

Zélfs als je gezond wilt eten kan je pizza op je menu zetten. Dat bewijst deze bloemkoolpizza. Het kost even wat tijd en aandacht maar als je deze pizza geproefd hebt, wil je nóóit meer anders!

Avocadomousse in glazen

Wil je indruk maken tijdens een etentje met een spectaculair dessert? Ga dan voor deze fanatische avocadomousse! Niet alleen lust voor het oog, maar ook de verschillende smaken en structuren zijn een ware belevenis voor je smaakpapillen!

Gezond Koken

• Arragementen met 2-, 3- of 4-gangen