Workshop Gezond koken met diabetes

Je beter voelen door lekker te eten. In deze workshop leer je welke voeding bij je past als je diabetes type 2 hebt. Ook geschikt als je voor iemand wilt koken die diabeet is.

Alle workshops

Je beter voelen door lekker te eten

Welke voeding is goed voor je als je diabetes type 2 hebt? Kort gezegd komt het neer op minder koolhydraten, geen snelle suikers, meer groenten, meer vet en geen tussendoortjes. Dus 3 maaltijden per dag die voldoende verzadiging geven. Dit nieuwe eetpatroon zal best even wennen zijn, maar je zult snel merken dat je meer energie krijgt en je beter gaat voelen. Je gaat in onze keuken aan de slag met een heerlijk ontbijt, lunch en een avondmaaltijd. Zo kun je zelf ervaren hoe leuk en makkelijk het is om eten te maken waar je lijf blij van wordt.
 

 

Hoe verloopt een workshop?

Na ontvangst met een drankje volgt de uitleg over het menu dat bereid gaat worden. Dan is het tijd om aan de slag gaan. Per kookeiland werken 8 tot 10 personen samen die met elkaar het gehele menu bereiden. De duur van de kookworkshops is ongeveer 4 uur.

Tijdens het koken is er voldoende tijd om bij elkaar in de pannen te kijken en te zien hoe anderen met het menu aan de slag gaan. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur gaan we aan tafel om te genieten van de eigen gemaakte gezonde gerechten. Tussendoor worden er nog kort de laatste handelingen verricht aan de volgende gang(en).

De workshops worden afgesloten met koffie en thee naar keuze.
 

Hoe eet je volgens FoodFirstNetwork?

Gezond leven begint met goede voeding - FoodFirst. Lekker eten en je lekkerder voelen. Wij zijn groot fan van vers, onbewerkt en puur eten. In onze workshop dus geen pakjes en zakjes en kiezen we voor puur natuur.
 

Meer weten over onze uitgangspunten?

Voorbeeld recepten Diabetes

Hieronder een voorproefje van het soort gerechten dat je tijdens de workshop zal bereiden. Alle recepturen zijn achteraf beschikbaar zodat je de dag thuis kunt herbeleven.

Blauwe bessen crumble

Blauwe bessen crumble

Een gebakje, dat is waar je jezelf op trakteert als je dit heerlijke recept maakt. Verrassend door de combinatie van warm & koud. Want een smakelijke crumble van vers fruit en hazelnoten die net uit de oven komt bovenop een flinke schep frisse, romige yoghurt is briljant lekker!

Groene burgers

Groene burgers

Zet je schrap voor deze heerlijke lunchsuggestie. Van pistachenoten, erwten, pompoenpitten en groene kruiden maak je deze fijne groene burgers uit de oven. De tahin zorgt voor een verrassende twist. 

Vegetarische bouillabaisse

Vegetarische bouillabaisse

Van oorsprong een vissoep, maar ook zónder vis is dit een heel smakelijk gerecht. Samen met geroosterde venkel, een dot crème fraîche én zeewiersnippers wordt dit één van jou favorieten.

Diabetes

€ 69,00 per persoon inclusief BTW

  • Inclusief: begeleiding, gebruik attributen, ingrediënten en dranken
  • Duur: 4 uur