Workshop Gezond koken met diabetes

Je beter voelen door lekker te eten. In deze workshop leer je welke voeding bij je past als je diabetes hebt. Ook geschikt als je voor iemand wilt koken die diabeet is. Op 23 november 2019 is er een speciale workshop in de FoodFirst Cookery School in Amsterdam, met tv-presentatrice Irene Moors, hoogleraar diabetologie prof.dr. Hanno Pijl en meesterkok Rudolph van Veen. Schrijf je nu snel in, want vol=vol.

Alle workshops

Je beter voelen door lekker te eten

Welke voeding is goed voor je als je diabetes hebt? Kort gezegd komt het neer op minder koolhydraten, geen snelle suikers, meer groenten, meer vet en geen tussendoortjes. Dus 3 maaltijden per dag die voldoende verzadiging geven. Dit nieuwe eetpatroon zal best even wennen zijn, maar je zult snel merken dat je meer energie krijgt en je beter gaat voelen. Je gaat in onze keuken aan de slag met een heerlijk ontbijt, lunch en een avondmaaltijd. Zo kun je zelf ervaren hoe leuk en makkelijk het is om eten te maken waar je lijf blij van wordt.
 

 

Hoe verloopt een workshop?

Na ontvangst met een drankje volgt de uitleg over het menu dat bereid gaat worden. Dan is het tijd om aan de slag gaan. Per kookeiland werken 8 tot 10 personen samen die met elkaar het gehele menu bereiden. De duur van de kookworkshops is ongeveer 4 uur.

Tijdens het koken is er voldoende tijd om bij elkaar in de pannen te kijken en te zien hoe anderen met het menu aan de slag gaan. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur gaan we aan tafel om te genieten van de eigen gemaakte gezonde gerechten. Tussendoor worden er nog kort de laatste handelingen verricht aan de volgende gang(en).

De workshops worden afgesloten met koffie en thee naar keuze.

Op 23 november 2019 is er een speciale workshop in de FoodFirst Cookery School in Utrecht, met tv-presentatrice Irene Moors, hoogleraar diabetologie prof.dr. Hanno Pijl en meesterkok Rudolph van Veen. Schrijf je nu snel in, want vol=vol.

Hoe eet je volgens FoodFirstNetwork?

Gezond leven begint met goede voeding - FoodFirst. Lekker eten en je lekkerder voelen. Wij zijn groot fan van vers, onbewerkt en puur eten. In onze workshop dus geen pakjes en zakjes en kiezen we voor puur natuur.
 

Meer weten over onze uitgangspunten?

Voorbeeld recepten Diabetes

Hieronder een voorproefje van het soort gerechten dat je tijdens de workshop zal bereiden. Alle recepturen zijn achteraf beschikbaar zodat je de dag thuis kunt herbeleven.

Fruitpizza met kiwi en bramen

Fruitpizza met kiwi en bramen

Een zoete versie is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je pizza wilt gaat maken. Alleen daarom al is dit recept van Rudolph echt de moeite waard. In de bodem gaat courgette, havermout en een vleugje cacao. En de topping? Die is heerlijk fris en fruitig.

Springroll met rode kool

Springroll met rode kool

Zet je schrap voor deze heerlijke lunchsuggestie. Met de kleurrijke favorieten rode kool, winterwortel en sinaasappel maak je snel en eenvoudig - en zonder fornuis! - deze oog- en tongstrelende herfstige springrolls.

Vegetarische bouillabaisse

Vegetarische bouillabaisse

Van oorsprong een vissoep, maar ook zónder vis is dit een heel smakelijk gerecht. Samen met geroosterde venkel, een dot crème fraîche én zeewiersnippers wordt dit één van jou favorieten.

Diabetes Workshop

€ 69,00 per persoon inclusief BTW

  • Inclusief: begeleiding, gebruik attributen, ingrediënten en dranken
  • Duur: 4 uur
  • Op 23 november 2019 zijn Irene Moors, Rudolph van Veen en prof.dr. Hanno Pijl aanwezig om de diabetes-workshop te begeleiden. 
  • Workshop van 23 november is wegens succes verplaatst van Utrecht naar AMSTERDAM