Goed eten volgens FoodFirst Network

Acht uitgangspunten, dus acht redenen om vanaf nu te kiezen voor lekker én goed eten. Want wie beter eet, voelt zich al binnen een paar dagen veel energieker.

We eten vers en onbewerkt

Wie puur, vers en onbewerkt eet, krijgt vanzelf de juiste voedingsstoffen binnen en heeft geen honger. Daarom eten we bij FoodFirst Network verse, onbewerkte producten die ons lichaam echt voeden. Groenten, fruit, peulvruchten, volkoren granen, eieren, noten, kip, vis, volle zuivel en olijfolie. Je lijf zal je dankbaar zijn. Minder energiedips, mooiere huid en haren, geen opgeblazen buik: veel mensen merken al snel dat ze zich fitter voelen.

We volgen de wetenschap

We gaan uit van de richtlijnen Goede Voeding. Die zijn opgesteld door de Gezondheidsraad, de officiële instantie die namens de regering adviezen geeft over gezondheid en ziekte. We kijken ook wat verder, bijvoorbeeld naar de richtlijnen in andere landen en naar de meest recente onderzoeken. Onze artsen, voedingswetenschappers en diëtisten zijn zeer goed op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten. Dat vertalen we allemaal in onze recepten en de teksten op ons platform.

We eten knetterlekker

Gezond eten houd je toch alleen vol als het ook lekker is? Dat kun je wel aan ons toevertrouwen. Wij hebben altijd de fijnste recepten en de beste tips. Gemakkelijk en haalbaar, omdat je élke dag heerlijk wilt eten! We geven je iedere week receptideeën voor ontbijt, lunch en avondeten, zodat je zo gevarieerd mogelijk eet. In onze gerechten proef je smaken uit alle windstreken en gebruiken we zoveel mogelijk ingrediënten uit het seizoen. 

We eten veel groenten (in alle kleuren)

Groenten zijn onze lievelingsproducten. Ze geven kleur aan ons eten, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zitten werkelijk bomvol vezels, vitamines, mineralen en bio-actieve stoffen. Onze aanbeveling is dan ook om minstens 250 gram groenten per dag te eten. Dat klinkt misschien als veel, maar niet op de manier van FoodFirst Network. We verwerken die groenten in soepen, sauzen, salades, puree, stoofschotels, zowel in de lunch als het avondeten. Je bord wordt kleuriger dan ooit en het eten smaakt verrukkelijk.

We zijn niet bang voor vet

Vet is een uitstekende smaakmaker. Het vet in je mond vormt een soort ‘filmpje’ waarop de smaakstoffen meeliften en je smaakpapillen heerlijk kietelen. Bovendien is vet een voedingsstof die je lichaam lang verzadigd houdt, zonder pieken en dalen in je energiepeil. Het gaat er wél om dat je de juiste vetten kiest: niet die uit snacks en fastfood, maar vetten die puur natuur zijn. Dat is de reden dat we bij FoodFirst Network kiezen voor extra vierge olijfolie, vette vis, noten en zaden, avocado maar ook volle producten, zoals kwark en yoghurt en een beetje roomboter.

We eten zonder zorgen – en zonder calorieën te tellen

Kiezen voor puur en onbewerkt is gezond, maar het heeft nóg een groot voordeel. Het biedt je namelijk veel verzadiging. Je eet geen lege calorieën meer, nee, bij elke hap voed je jezelf. Dat zul je merken: je hebt minder energiedips en minder zin in tussendoortjes. Calorieën tellen is dus echt niet nodig. Wat een opluchting! Chemische e-nummers? Die vind je niet in verse producten. Zout en suiker? Ook nooit teveel. Eten volgens de principes van FoodFirst Network betekent zorgeloos eten, in de wetenschap dat wat je eet ook goed voor je is.

Je hebt geen tussendoortjes meer nodig

De maaltijden van FoodFirst Network zijn voedzaam en zorgen voor verzadiging. Dikke kans dat je helemaal geen tussendoortjes meer nodig hebt. Dat geeft je hoofd rust en je lijf ook. Wil je toch een tussendoortje? Neem dan een handje ongebrande en ongezouten noten of snackgroente.

We eten alles wat we willen (volgens de 80/20 regel)

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Op een feestje of vakantie wil je ook weleens genieten van iets wat minder gezond is. Wij hanteren daarom de eenvoudige 80-20 regel. Dit betekent 80% bewust gezond genieten van zoveel mogelijk verse en onbewerkte voeding. Daarnaast is er ruimte om 20% bewust ongezond te genieten van bijvoorbeeld een taartje, wijntje of een bitterbal.

Wat is FoodFirst Network

Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden. Ga naar FoodFirst Network.